szerző:
Eduline

Egyesek egyfajta bizarr diétaként alkalmazzák az új szokást, mások csak még részegebbek szeretnének lenni.

©

Drunkorexia – így nevezi az amerikai szaksajtó azt a jelenséget, amikor valaki a rendszeres étkezést is feláldozza annak érdekében, hogy később többet ihasson, mégse vigyen be túl sok kalóriát. A Times Higher Education jelentése szerint a kifejezés egyre több egyetemistára illik.

A diákok nem csak nem esznek aznap, amikor buliba készülnek, és tudják, sokat fognak inni, de egyesek még edzeni is elmennek sörözés előtt.

A University of Houston kutatása rámutatott, hogy rengetegen hódolnak ennek. A felmérés alkalmával megkérdezett diákok 80 százaléka állította, nemrég tett olyat, amit összefüggésbe hozható a drunkorexiával, tehát vagy nem evett, vagy edzett bulizás előtt. Esetleg diétás sört ivott, abból viszont jó sokat.

Hogy mennyire káros azért koplalni, hogy aztán a kalóriákat alkoholos italokból pótolják, mondani sem kell. A rövid távú hatásai is elég ijesztőek, éhgyomorra például sokkal hamarabb berúg az ember, és egyáltalán nem ott van a tűréshatára, mint normál állapotban.

A diákok egy része ráadásul egyáltalán nem a vonalaiért aggódik, sokan egyszerűen csak még részegebbek szeretnének lenni, ezért hagyják ki a bulik előtti étkezéseket.