szerző:
Eduline

Mit ehetsz 10 órával alvás előtt, vagy mit csinálhatsz egy órával előtte? Íme pár biztos tipp, a pihenten ébredj.

Nem érted, hogy miért nem sikerül elaludni hosszú próbálkozás után sem? Nagy valószínűséggel rossz döntést hoztál a nap során az étkezésedben vagy olyan tevékenységet végeztél, ami miatt még pörög a szervezeted, így megnehezíti az elalvás folyamatát. Íme néhány ötlet a Brightside jóvoltából, hogy mire  érdemes figyelni.

10 órával alvás előtt

  • Nincs több kávé, zöld vagy fekete tea. Ennyi időnek kell általában eltelnie, mire kiürül a szervezetedből a koffein.

3 órával alvás előtt

  • Már ne egyél semmit, illetve az alkoholt is érdemes félre tenni időben, ne dőlj be az almosító hatásának, nem lesz túl pihentető az éjszakád. A szervezetednek lényegében extra munkát adsz ezek lebontására, miközben pihenned kellene.

2 órával alvás előtt

  • Állj le teljesen a munkával, ne is gondolj rá! El kell lazulnod, különben csak a plafont fogod bámulni az ágy fölött.

1 órával alvás előtt

  • Kapcsold ki a számítógépet, a tévét és tedd félre az okostelefont. Ha a Facebook-on csüngesz, a sok impulzus miatt biztos nem lesz egyszerű elaludni.

Ébredés után

  • A szundi csak ámítás, semmivel sem leszel pihentebb, ha még ráhúzol 20 percet az alvásra. Ha a szervezeted megszokja, hogy egyből felkelsz, sokkal kellemesebb ébredésben lehet részed hosszabb távon.

Egy tanár, aki végre megválaszolta, hogy miért van szükségünk a matematikára

Számtalanszor átfut a tehetetlenségből fakadó gondolat a diákok fejében, hogy miért kell a fejünkbe vésni a másodfokú egyenlet megoldóképletét. A lényeg viszont nem a matematikai példák megoldásában rejlik. A matematikaoktatóként dolgozó Jeremy Kun-tól kérdezte meg egy diák szélesebb nyilvánosság előtt, ami mindenkit érkel: Hol fogom valaha használni ezeket a szinuszokat, koszinuszokat, integrálást, valamint az algebrát és geometriát?