szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nagyjából egy hete vették át a Damjanich utcai épület kulcsait az SZFE-ről elkergetett oktatók és hallgatók, most mégis úgy döntöttek, új otthont keresnek az egyesületnek.

Közösségi- és oktatási tér kialakítására keres helyszínt a Freeszfe Egyesület, miután a politikai fronttá vált hetedik kerületi épület bérleti jogairól lemondanak - írják közleményükben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Freeszfe Egyesület nagyjából egy hete vehette át a Damjanich utcai épület kulcsait Erzsébetváros polgármesterétől. A polgármester beszéde után - melyben köszöntötte és arra kérte a hallgatókat, "dolgozzatok egy olyan országért, amelyben érdemes élni” -, a hallgatók felfestették a Freeszfe szimbólumát egy táblára és kitették azt az épületre. Ezt követően megjelent egy közlemény, amely szerint az épületet valójában egy zeneiskolának szánták. A Freeszfe Egyesület így másnap közölte: szolidaritásukat fejezik ki a zeneiskolával, amellyel felvették a kapcsolatot, és gondolkodnak az ügy megoldásán.

Mai közleményükben kiemelték: "kiköltözésük a zeneiskola ügyének megoldását ugyan nem biztosíthatja, de közös reményeik szerint a növendékeket és mestereket övező támogatás kitartása eredményre vezet majd". Az új épület bérleti jogát pályázati úton elnyerő Várkonyi Zoltán Alapítvány a szemeszter végét tűzte ki az eredetileg határozatlan idejű szerződés felbontására.

A kulcsátvételkor azt mondták, a közösségi központban a képzésekhez kapcsolódó színházi vizsgaelőadásokat és vizsgafilmvetítéseket, közönségtalálkozókat, szakmai beszélgetéseket tartanak majd, ezen kívül ifjúsági programok széles választékát szeretnék kínálni, szakjaikhoz kapcsolódó workshopokkal, beavatószínházi és tantermi színházi előadásokkal, a legkisebb korosztálynak bábszínházi bemutatókkal. Hosszútávon felnőttképző tanfolyamok meghirdetésével nyitnák meg műhelyeik kapuit a különböző művészeti területeik iránt érdeklődők előtt, melyeket évtizedek óta alkotó és oktató színházi és filmes mestereik vezetnének - sorolták. Mindehhez most új helyszínt keresnek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!