szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi vár az állami kézből alapítványiba került egyetemekre? Az első alapítványi fenntartásba került egyetem, a Corvinus kutatóprofesszora összegezte a tapasztalatokat.

Az egyik legnagyobb probléma, hogy az érintettek semmiféle érdemi információval nem rendelkeznek, hasonlóan volt ez a Corvinuson is - mondta Deák Dániel a Corvinus kutatóprofesszora a hvg360 nagy interjújában, ahol a professzor az alapítványi egyetemek jelenlegi helyzetéről és a jövőbeli célokról is beszélt.

Fontos lett volna a döntések előkészítése, azonban erre egyik esetben sem volt annyi idő, mint például Németországban, ahol "évekig készítenek elő egy ilyen kaliberű döntést, 3-4 évbe is beletelhet, amíg kiforrja magát" - mondta.

A professzor szerint a bevezetett rendszerrel nem csak az egyetemek eddigi felépítése, hanem az egyetemi autonómiai is elveszett.

Akár azt is ki lehet jelenteni, hogy sokkal rosszabb lett a helyzet, mivel az intézmény számára sokkal kevesebb mozgástér maradt.

A professzor szerint a folyamatról és a jelenlegi működésről is kevés információjuk volt, és most is kevés van. Kétségesnek tartja, hogy ez hozzájárul a felsőoktatás színvonalának emelkedéséhez. A teljes beszélgetést elolvashatjátok a hvg360-on.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!