szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tavaly váratlanul távozott dékánnak egy etikai vizsgálat után kellet elhagynia az egyetemet a 24.hu információi szerint.

A Debreceni Egyetem nem sokat mond a József Attila-díjas, lovagkereszttel is kitüntetett író távozásának okáról, de a 24.hu több forrásra hivatkozva azt írja, a hivatalosan nem indokolt távozása mögött egy zaklatási ügy állhat, miután a menesztett dekán ügyében etikai vizsgálat is folyt a Debreceni Egyetemen.

A dékán vezetői megbízását a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán (GYGYK) teljesítette, majd tavaly tanév közben távozott a már öt éve általa vezetett kar éléről.

A 24.hu információi szerint a dékán ellen 2019-ban indult etikai vizsgálat, miután egy oktatónő bejelentést tett, hogy megengedhetetlenül közeledett hozzá. Az etikai bizottság egyik tagja a lapnak azt mondta, a férfi nem ismerte el a vádat és azt állította, ő nem bántó volt, csak közvetlen, barátkozós, de a vizsgálat a végén elmarasztalta.

Az oldal megkereste az egyetemet, azonban az intézmény konkrétumokba nem bocsátkozva azt közölte, hogy „kizárólag célhoz kötötten kezelheti a munkavállalóinak, a jelenlegi vagy volt hallgatóinak a személyes adatait. Az érintettek hozzájárulásának hiányában a tárgyi üggyel kapcsolatosan” így felvilágosítás nem adható.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!