szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gazdasági képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, az oktatói kiválóság alapján kialakult listát pedig a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara vezeti. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadványa.

A gazdasági képzések hallgatói kivállóság alapján összeállított rangsorának a dobogósai tavalyhoz képest nem változtak. A listát továbbra is a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara vezeti, a második helyet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézet, a harmadikat pedig a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara érte el.

Az oktatók kivállósága alapján a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara az első, a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kara a második, és a hallgatói listához hasonlóan a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara lett a harmadik.

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. BCE-GTK 1. SZE-GK
2. ELTE-GTI 2. BCE-KTK
3. DE-GTK 3. DE-GTK
4. BCE-KTK 4. PTE-KTK
4. BME-GTK 5. SOE-LKK, SZIE-GTK

A legjobb egyetemek összesített rangsorát itt, a top bölcsészkarokat pedig itt nézhetitek meg.

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól. 

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

A legjobb egyetemi karok listája: ők vezetik a 2021-es rangsort

Továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén, az intézmény az oktatói és hallgatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti. De melyik a legjobb egyetemi kar? Mutatjuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!