szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egri egyetem rektora szerint elképzelhető, hogy a Corvinus-hoz és a SZFE-hez hasonló modellváltásáson esik majd át az intézmény.

A HVG azonban úgy értesült, az csak az egyik verzió, hogy alapítványi fenntartóhoz kerül az EKE, sokkal valószínűbb, hogy az egri érsekségnek adják át az intézményt. A lap információi szerint két napja arról tárgyalnak az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) professzorai, hogy milyen írásbeli biztosítékot kell adnia az egri érseknek, ha át akarja venni az egyetemet.

A lap úgy tudja, hogy Palkovics László felsőoktatásért is felelős miniszter a miniszterelnök személyes kérését tolmácsolta nemrég az egri érseknek, hogy vegye át a főegyházmegye az Eszterházy Károly Egyetemet. Csakhogy az érsek nem akar az SZFE-hez hasonló balhét, ezért állítólag csak akkor venné át az egyetemet, ha a tanárok és a hallgatók is belegyeznek. 

Az egyetem vezetésének és oktatóinak egyébként jelenleg nincs túl sok mozgástere, tavaly kevesebb hallgatót tudtak felvenni az intézménybe, és már korábban is felmerült, hogy összevonnák a Miskolci Egyetemmel. Emiatt csorbulna az önállóság és karok szűnnének meg, amelyek közül egyet már sikerült elveszíteni, ugyanis idén augusztus 1-től az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi székhelyű Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kara a Szent István Egyetem szervezetébe olvadt be.

Nem az EKE az egyetlen felsőoktatási intézmény, ahol változások lehetnek a jövőben. A napokban beszámoltunk róla, hogy újabb két egyetem - a Pannon Egyetem és a Szent István Egyetem is - alapítványi kézbe kerülhet.

Vidnyánszky Attila az SZFE-ről: új épületekben indul majd az oktatás

Február elsejétől új helyszíneken folytatódik az oktatás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen - erősítette meg az InfoRádiónak az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!