szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az SZFE kancellárra a hvg.hu-nak adott interjújában elmondta az egyetemen kialakult helyzetről, "biztos, hogy több párbeszéd kellett volna, ez hiányzott az elején".

Szarka Gábornak, a Színház- és Filmművészeti Egyetem jelenlegi kancellárjának ezredesi múltja is van, és úgy érzi, a tapasztalat elegendő a jelenlegi posztja betöltéséhez - mondta el az interjúban. "A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen voltam Campus-főigazgató, ami a kancellári portfólió egy szelete, de a feladatot az SZFE-nél jóval nagyobb egyetemen végeztem. Tehát azt gondolom, hogy a szakmai felkészültségem elég a kancellári feladatra."

Szerinte ugyan kommunikációs szempontból jól hangzik, hogy egy katona van a Színművészetin – ami büszkeséggel tölti el -, de jogi értelemben nem igaz, viszont az ott szerzett tapasztalatait itt fel tudja használni.

©

A kancellár és az egyik rektorhelyettes szerda éjfélig adott határidőt a blokád befejezésére. A legutolsó hírek szerint a diákok erre nem hajlanak. A kancellár szerint azonban az egyetemi modellválltásoknál a párbeszéden kívül többet itt nem nagyon lehetett tenni.

Az egyetemi blokádról elmondta, arra számított, hogy mikor megérkeznek, elindul egy párbeszéd, hogy sikerül mediátor szerepet betölteni a kuratórium és az egyetemi polgárok között. Most úgy látja – bár az általuk szabott szerda éjféli határidő még nem telt le -, hogy ez tévedés volt.

Arról, hogy a kancellár hogyan vélekedik az SZFE körül kialakult tiltakozási hullámról, és mi a véleménye a nyolcpontos, vasárnap benyújtott ajánlatcsomagról, amit azóta a hallgatóság és a sztrájkoló oktatók elutasítottak, a hvg.hu interjújában olvashattok.

A kancellár szerint a jelenleg helyzet az SZFE működőképességét veszélyezteti

Akármi történik szerda éjfélig, az erőszak, az erőszakkal való fenyegetés továbbra sem lesz eszköz, ugyanis gondolkodó és értelmes embereknek tekintjük a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) épületében tiltakozó fiatalokat - mondta az SZFE kancellárja.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!