szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése nem fogadja el a kuratórium ajánlatait, azokat ultimátumnak tekintik.

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy mivel az egyetemi autonómia kérdése szerepel a nemzeti felsőoktatási törvényben, így nem képezheti semmilyen alku tárgyát, egyeztetés részét. A hallgatók ezen felül elmondták, visszautasítják a kuratórium tegnapi ajánlatát.

Hozzátették, a miniszterrel tárgyalnak, azonban az általuk illegitimnek tartott és jogszerűtlenül kinevezett vezetéssel nem. Szerintük a sztrájk harmadik napján az egyetemi félév felfüggesztésével fenyegetni abszurd, nem beszélve arról, hogy a tanév érvényességéről csak legitim vezetés dönthetne, ami a diákok szerint nincsen az egyetemen.

A kancellár bérvisszatartással fenyegeti a dolgozókat, arra hivatkozva, hogy a blokád miatt ez nem lehetséges. Mivel a bérszámfejtést szeptember 1-én kiszervezték külső helyszínre - tették hozzá.

Őszi érettségi: hány pontot gyűjthettek a négy fő tárgy írásbeli és szóbeli vizsgáin?

Hány pontot szerezhettek összesen a magyar, a matek, a töri, valamint az idegen nyelvi érettségi írásbeli és szóbeli vizsgarészein? Mennyiben tér el a pontszámítás közép-, illetve emelt szinten? Mutatjuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!