szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ahány ország, annyi féle intézkedés a koronavírus miatt. Újabb országban kezdődik meg az egyetemi oktatás csütörtöktől, miközben az orosz fővárosban október 5-től 18-ig iskolai szünetet rendeltek el.

Szerbiában kedvező a járványhelyzet, ezért a diákok visszatértek az iskolapadokba, a dolgozók pedig a munkahelyeikre. Csütörtöktől az egyetemi oktatás is elkezdődik. A legtöbb helyen a hallgatók tantermekben fognak tanulni, ahol viszont nem megoldható a kellő elővigyázatossági intézkedések betartása, ott a tavaszihoz hasonló virtuális oktatást folytatják - közölte a szerbiai közszolgálati televízió szerdán.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Montenegróban sem csúszik tovább a tanévkezdés. Csütörtökön visszaülhetnek az iskolapadokba a diákok.

Mindeközben Moszkvában kéthetes, október 5-től 18-ig tartó szünetet rendelt el az általános és középiskolákban Szergej Szobjanyin polgármester. Az iskolai szünettel az a cél, hogy megfékezzék a járvány terjedését. A korlátozás a szabadidős és kiegészítő oktatási gyermekintézményekre is vonatkozik, viszont az óvodák a korábbi munkarendnek megfelelően működnek majd.

Csehországban is várhatóan hétfőn fognak szükségállapotot hirdetni, ami az iskolákat is érinti. Erről itt írtunk részletesebben.

Harmincperces gyorstesztekkel szűrik a bécsi iskolásokat

A tesztelőcsapatok mikrobuszokkal járják az iskolákat és igyekeznek megakadályozni a gócpontok kialakulását.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!