szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Követeléseiket mind a diákok, mind a dolgozók elmondták a mai sajtótájékoztatón.

Tíz napja tart az egyetemfoglalás. A diákok továbbra is azt szeretnék, ha lemondana az egyetem kuratóriuma, ugyanis az egyetem nem fogadja el őket, illegitimnek tekintik őket - írták a diákok Palkovics Lászlónak. A hallgatók szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Hozzátették, amíg a kuratórium nem mond le addig szerintük nem állnak fenn az oktatás megkezdésének feltételei. Kérik és követelik az oktatási és szervezeti autonómia biztosítását, a szenátus jogkörének visszaállítását.

Az SZFE dolgozói pedig tegnap benyújtották sztrájkköveteléseiket a kormányhoz. Ugyanis a csorbult autonómiájuk hatására felmondott az egyetem vezetése, azonban ez a dolgozók érdekeit is nagyban sérti, így ők most sztrájkkal csatlakoznak az autonómiáért folytatott küzdelemhez.

Eredménytelen tárgyalások esetén legkésőbb szeptember 21-én, határozatlan időre sztrájkba kezdenek. Az első napon 85-en csatlakoztak a sztrájkolókhoz.

SZFE-ügy és a lehetséges kimenetelek - vajon hogyan oldódik meg a helyzet?

Több mint egy hete már, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói blokád alá vonták az egyetem főépületét - a hvg.hu összeszedte, milyen lehetséges forgatókönyvek jöhetnek az ügyben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!