szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak a kancellár ment el a minisztériumba – közölte a minisztérium.

Nem jelentek meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kezdeményezett csütörtöki egyeztetésen a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetői és a hallgatói képviselői – közölte a minisztérium pénteken.

Az ITM az SZFE vezetőit, a hallgatók képviselőit, valamint a fenntartást átvevő alapítványi kuratórium leendő tagjait egyaránt meghívta az egyetem modellváltásáról szóló egyeztetésre. Az SZFE részéről csak a kancellár vett részt a megbeszélésen. Az intézmény rektori feladatait ellátó vezetője egyéb elfoglaltságra hivatkozva az egyeztetés kezdete előtt szűk két órával lemondta részvételt. A egyetem hallgatói önkormányzatának vezetője szintén az egyeztetéstől való távolmaradását jelezte – írta a minisztérium.

A hvg.hu megkérdezte az egyetemet, hogy miért csak a kancellár képviselte őket a találkozón. Válaszukban jelezték, hogy augusztus 31-én sajtótájékoztatót tartanak az intézményben, addig nem nyilatkoznak.

Az egyetem hallgatói és vezetői továbbra sem értenek egyet az egyetemet érintő változásokkal és döntésekkl, ezért hamarosan újra utcára vonulnak. Szerdán ugyanis kiderült, hogy az ITM nemcsak az SZFE tulajdoni jogát gyakorló alapítvány kuratóriumába, hanem annak felügyelőbizottságába sem választott be senkit azok közül, akiket az intézmény vezetése javasolt.

"ZsákUtcaBál" - újra az utcára vonulnak a Színművészetisek

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak kezdeményezésére szolidaritási utcabált szerveznek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!