szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak kezdeményezésére szolidaritási utcabált szerveznek.

Az esemény a Vas utcai épület előtt lesz hétfőn este 7-től. A Facebook-eseménynél azt írják, a demonstráción szolidaritásukat kifejező zenekarok lépnek fel, emellett felszólalnak a színház- és filmszakma jeles képviselői, valamint az egyetem hallgatói is.

A hallgatók hozzáteszik, a Színház- és Filmművészeti Egyetem nemzeti kincs, 155 éve a magyar kultúra alapköve – szeptember 1-jétől pedig magántulajdonba kerül.

Egy olyan alapítvány irányítása alá, amelyen keresztül a kormány teljes hatalmat gyakorolhat az Egyetem felett. A mai napig egyetlen szakmai érv sem hangzott el a kényszerátalakítás sürgőssége mellett, a kormány egyeztetés nélkül hoz döntéseket az Egyetem jövőjéről. Az erről szóló törvény nem biztosítja az intézmény Alaptörvény szerinti szabadságát a felsőoktatásban. Sem hazánk, sem a nemzeti kultúra érdekeit nem szolgálja, hanem a kormány kontrollját biztosítja alapítványi formában. Az átszervezés már több felsőoktatási intézményben elkezdődött, és minden magyarországi egyetemmel megtörténhet. Ez veszélybe sodorja a felsőoktatás szabadságát!

Pótfelvételizők, figyelem! Megvannak a ponthatárok

Nyilvánosságra hozták a 2020-as pótfelvételi ponthatárait - több ezer jelentkező tudja meg a következő órákban, bekerült-e a kiválasztott intézménybe.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!