szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legtöbb képzésen az első év alapozó tárgyakkal indul, melyeket a hallgatók lazábban vesznek, mint a saját szakjukhoz kapcsolódó tárgyakat. Éppen ezért, ezekben a hónapokban több idő marad arra, hogy megismerkedjetek az egyetemi élettel és a tanuláson túli lehetőségekkel. Most mutatunk néhány dolgot, amit nem szabad kihagynotok gólyaként.

Ne hagyjátok ki a gólyabált és a többi egyetemi bulit

Később nagyon meg fogjátok bánni, ha nem jártok el bulizni a szaktársaitokkal, csoporttársaitokkal, ugyanis ezeken az estéken rengeteg olyan élményben lehet részetek, ami összekovácsolja a csapatot. Ha kimaradtok belőle, akkor nem fogjátok érteni a belsős poénokat, lemaradtok a legemlékezetesebb sztorikról és sokkal kevesebb ismerősötök lesz, mint másoknak - ezért jóval nehezebb lesz majd beilleszkednetek.

Ne féljetek az új lehetőségektől

Szívesen csatlakoznátok a HÖK-hoz? Itt a lehetőség! Érdekel valamelyik diákszervezet vagy szakkollégium? Csatlakozzatok! Ismerkedjetek, építsetek ki új kapcsolatrendszereket, vegyetek részt az egyetemi életben - a lényeg, hogy ne hagyjátok elúszni az első éveteket.

Járjatok be az alapozó kurzusokra

Bár sokan kihagyják az első év előadásait, mivel azok nem kapcsolódnak a fő tanulmányaikhoz - és előfordul, hogy nem is számítanak bele a diplomába -, mégis érdemes bejárni ezekre az órákra, ugyanis rengeteg hasznos dolgot tanulhattok. Ráadásul az is lehet, hogy olyan területekkel ismerkedhettek meg, amelyekről korábban nem is gondoltátok volna, hogy érdekel benneteket.

Használjátok ki a diákkedvezményeket

A diákigazolvány a legjobb része a diákéveknek, hiszen rengeteg helyen kaphattok kedvezményeket a kártyátok felmutatásával. Vehettek kedvezményes belépőket - például múzeumokba, színházba, moziba -, vagy akár egyes helyeken olcsóbban is ebédelhettek. Használjátok ki ezeket a lehetőségeket.

Járjátok be a környéket

Az első évben még több időtök lehet arra, hogy feltérképezzétek az egyetem és a kollégium vagy albérlet környékét. Nézzétek meg, hol van a legközelebbi nyomda, fedezzétek fel az egyetemi könyvtárat, vagy éppen keressétek meg a legjobb kávézót a környéken. Ezek a későbbi években -, sőt akár még az egyetem után is - hasznosak lehetnek.

Maszkok és kiscsoportos órák - így indulhat újra a felsőoktatás ősztől

Hamarosan visszatérnek az első hallgatók az egyetemekre a vírushelyet után az Egyesült Királyságban. Azonban szigorú szabályok mellett léphetnek csak be az intézményekbe.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!