szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Budapesten kellene teljesíteniük a gyakorlati vizsgákat a Semmelweis Egyetem külföldi orvostanhallgatóinak is, pedig a járvány miatt vissza sem tudnak utazni. Petíciót indítottak a hallgatók.

Internetes petíciót indítottak a Semmelweis Egyetem külföldi orvostanhallgatói, hogy a járványügyi helyzet javulásáig továbbra engedélyezzék számukra az internetes vizsgákat. A felhívást már több mint 1200-an írták alá - írta meg a hvg.hu.

A diákok azt mondták: a veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése után a Semmelweis Egyetem mind a külföldi, mind a vidéki hallgatóit arra buzdította, hogy utazzanak haza. Most viszont a vizsgák miatt annak ellenére vissza kell jönniük Budapestre, hogy nincsenek elérhető repülőjáratok és saját országuk sem ajánlja a külföldre utazást. Állításuk szerint a rektor csak abban az esetben engedélyezi az online vizsgázást, ha Magyarországon vannak hatósági házi karanténban, külföldi tartózkodás esetén nem - írják.

Az internetes petícióban a külföldi diákok arra kérték az egyetem vezetőségét: amíg nem tudnak visszajönni Budapestre, tegyék lehetővé, hogy a vizsgaidőszak végéig továbbra is interneten vizsgázhassanak.

Arra is fehívták a figyelmet, hogy mivel a kollégiumok a kormányrendelet szerint zárva maradnak, a hagyományos vizsgázás a vidéken élő diákok számára is nagyon nehéz. De túlzónak és diszkriminatívnak találják azt is, hogy ha valakinek a vizsga közben nem jó az internetkapcsolata, 15 ezer forintos büntetést kell fizetnie.

Ez a vizsgaidőszak más, mint a többi: időpontok és halasztás

Meddig tart a vizsgaidőszak a tavaszi félévben? Megnéztük, az említett csúszások pontosan mekkora halasztást jelenthetnek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!