szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felsőoktatásban tanulók visszajelzései összességében pozitívak a koronavírus-járvány miatt elrendelt távoktatással kapcsolatban - közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke csütörtök reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

Murai László elmondta, a visszajelzések alapján a számítógéphez való hozzáférés csak nagyon kevés hallgatónak okoz gondot, sokkal nagyobb probléma az internetes lefedettség. Erre majd valamilyen megoldást kell találni - emelte ki.

A HÖOK-elnök szerint a távoktatás már biztosan marad erre a szemeszterre, és az is lehet, hogy a következő elejére is. A záróvizsgákat valószínűleg megtartják, viszont ezeket nehezebb lesz teljesíteni, hiszen otthon, egyedül körülményesebb felkészülni rájuk. A diákok negyven százaléka jelezte, hogy gondjai vannak az otthoni felkészüléssel - mondta. Majd azt is hozzátette: a legfontosabb cél az, hogy a hallgatói érdekek ebben a rendkívüli helyzetben se sérüljenek.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a kormány többek között a záróvizsgákkal kapcsolatban is döntött. Értelemszerűen ezeken a vizsgákon is kerülni kell a személyes érintkezéseket. A másfél méteres távolságtartás mellett pedig azt is lehetővé tették, hogy ne három, hanem csak két fős legyen a vizsgabizottság - ezzel is csökkentve a fertőzés terjedésének kockázatát.

„Ami most folyik, az nem digitális oktatás. Oktatásnak sem nevezném"

A távoktatás az egyetemisták számára sem csak játék és mese. A következő beszámolók újabb problémákra világítanak rá, amelyekkel a hallgatóknak nap mint nap meg kell küzdeniük a jelenlegi helyzetben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!