szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bezárt egyetemi könyvtárak miatt úgy gondoljuk, hasznotokra lehetnek a következő online adatbázisok. Ezeken keresztül számos szakirodalmat érhettek el, amely különösen szakdolgozatíráshoz életmentő lehet.

Arcanum

Az Arcanum oldalán keresztül - ha lejjebb görgettek - eljuthattok három olyan szolgáltatáshoz, amelyeknél digitalizált lexikonokhoz, különböző könyvekhez, levéltári iratokhoz, újságokhoz és térképekhez férhettek hozzá online. Ezek pedig a következők: Arcanum kézikönyvtár, Hungaricana és Mapire - főleg egyetemi kutatómunkákhoz nagy segítség lehet.

EPA

Az Elektronikus Periodika Archívum (EPA) a Magyar Elektronikus Könyvtár kezdeményezése, amelyben különböző kiadványokat, folyóiratokat találhattok meg, ugyanis az oldal ezek archiválására szakosodott.

EDK

Az Európai Digitális Könyvtár tulajdonképpen az unió digitális könyvtára, amelyben több millió műalkotást, műtárgyat, könyvet, videót és hanganyagot érhettek el egyelőre habár csak angol nyelven.

DIA

A Petőfi Irodalmi Múzeum DIA (Digitális Irodalmi Akadémia) oldalán több tucat kortárs magyar író életművét megtaláljátok digitalizálva.

Interkönyv

Ebben az adatbázisban a Typotex Kiadó több mint 600 többnyire magyar nyelvű kiadványa érhető el, közülük is a felsőoktatási tankönyvek, jegyzetek és szakkönyvek. De más kiadó adatbázisának is érdemes utánanézni, főként, ha kifejezetten egy adott könyvet kerestek.

MEK

A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) bizonyára a legtöbbetek által ismert oldal, közel húszezer dokumentumhoz férhettek hozzá teljesen ingyen, online az Országos Széchényi Könyvtár adatbázisában.

A minisztérium szerint távoktatásban is biztosított a félév teljesítése

A felsőoktatási távoktatás feltételeinek megteremtését is célzó intézkedési tervet dolgozott ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium a koronavírus-járvány miatt. A szaktárca csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: így is biztosított a félév teljesítése, és ez az oktatási forma március 23-tól visszavonásig érvényes.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!