szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Február 1-jétől 30 százalékkal, 166 ezer forintra emelkedik a hallgatói normatíva összege; a felsőoktatási ösztöndíjakra fordítható keret ezzel bő két év alatt összesen 40 százalékkal bővül - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel szombaton.

A hallgatói normatíva emelése a szociális és tanulmányi ösztöndíjak fokozatos növekedését teszi lehetővé - jegyezték meg. Ahogy azt mi is többször megírtuk, az egy főre számított hallgatói támogatás összege két lépcsőben nőtt: 2018. szeptember 1-jétől 119 ezer forintról 128 520 forintra, idén február 1-jétől pedig további csaknem 30 százalékkal, 166 ezer forintra. Így összesen 40 százalékkal bővült a felsőoktatási ösztöndíjakra fordítható keret.

Ismertették, a hallgatók 17 különböző, az oktatási intézmények és az állam által nyújtott tanulmányi vagy rászorultsági ösztöndíjat vehetnek igénybe.

Akik a továbbtanulás mellett döntenek, még két hétig, február 15-ig adhatják be jelentkezésüket a szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre - tették hozzá.

A 2020-as felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket. Ha kíváncsiak vagytok, milyen ösztöndíjakra pályázhattok a tavaszi félévben, kattintsatok ide.

Így jelentkezhettek a 2020-as érettségire, ha már nem vagytok középiskolások

Mit kell tenni, ha érettségizni szeretnétek, de nincs tanulói jogviszonyotok? Hol és meddig kell jelentkezni a vizsgára?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.