szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akkor is kaphattok diákhitelt, ha halasztotok az egyetemen? Olvasói kérdésre válaszolunk.

A következő félévben anyagi gondok miatt passziváltatnom kell az egyetemen egy szemesztert. Nagyon jól jönne a diákhitel, felvehetem akkor is, ha éppen nem járok az egyetemre?

Nem, a szabad felhasználású diákhitel 1-et és az önköltségre fordítható diákhitel 2-t is csak azokban a félévekben igényelhetitek, amelyekre beiratkoztatok, tehát amelyekben aktív a hallgatói jogviszonyotok.

A diákhitel 1-et és 2-t is 11 tanulmányi félévre lehet felvenni, egy szemeszterben legfeljebb 5 tanulmányi hónapra. Ha egységes osztatlan képzésben tanultok és a képzési idő meghaladja a 11 tanulmányi félévet, akkor a jogosultsági idő megegyezik a képzési idővel, de nem haladhatja meg a 14 tanulmányi félévet.

A diákhitel mindkét formáját igényelhetik - a nappali tagozatosok mellett - az esti, levelező vagy távoktatásos formában tanulók is.

A diákhitel 1-ről itt találjátok az összefoglalónkat, a diákhitel 2-ről pedig itt olvashattok részletesen.

Tanév közben is igényelhettek diákhitelt - mutatjuk, hogyan

Az első hónap után úgy látjátok, több pénzre van szükségetek egyetemistaként, mint amivel eddig kalkuláltatok? Diákhitelt a szemeszter közben is igényelhettek - itt vannak a részletek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.