szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az első hónap után úgy látjátok, több pénzre van szükségetek egyetemistaként, mint amivel eddig kalkuláltatok? Diákhitelt a szemeszter közben is igényelhettek - itt vannak a részletek.

Nem csak a tanév elején, hanem félév közben is igényelhetitek a szabad felhasználású diákhitel1-et, amellyel havonta maximum 70 ezer forintot kaphattok, minden szemeszterben öt hónapon keresztül. Minden hónap 15-éig kell kérnetek a kölcsönt, amelyet a következő hónap 15-én folyósítanak először. A korábbi hónapokra ekkor kapjátok meg a pénzt, a félév kezdetéig visszamenőleg.

A Diákhitel igénylésének végső határideje az őszi félévben december 15-e, a tavaszi félévben pedig május 15-e. Ha a hitelt ezen határidőket követően igénylitek, csak a következő tanulmányi félévben kaphattok kölcsönt. A hitel feltétele az aktív hallgatói jogviszony: az igénylésről és a további tudnivalókról itt olvashattok.

A tandíjat fedező diákhitel2-t is elvileg bármikor lehet igényelni, de mivel az önköltséget általában október 15-ig kell átutalni az egyetemeknek, főiskoláknak, ezt valószínűleg már nem tudjátok ebben a szemeszterben igénybe venni.

Hogyan finanszírozhatjátok az Erasmust diákhitelből? Itt vannak a tudnivalók

Erasmussal tanulnátok külföldön, de gondot okoznak az anyagiak? A kinti megélhetés finanszírozására felvehetitek a diákhitel1-et. Mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.