szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hallgatók október 15-én kaphatják meg először a szabad felhasználású diákhitelt, ami néhányuknak késői lehet. Emiatt tervben van az úgynevezett „gólyahitel” bevezetése, amelyet már a ponthatárok kihirdetését követően igényelni lehetne.

Erről Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója az Inforádiónak beszélt. Azt mondta, a tapasztalatok azt mutatják, hogy például egy vidéki hallgató rendkívül magas költségekkel szembesülhet, ha egy fővárosi egyetemre vagy főiskolára kerül be, még akkor is, ha állami ösztöndíjas képzésen kezd el tanulni. Főleg akkor, ha nem kap kollégiumi helyet.

Hozzátette: a Diákhitel Központ október 15-én tud először szabad felhasználású hitelt utalni, ami néhányuknak késői lehet. Emiatt tervben van az úgynevezett gólyahitel bevezetése, amelyet a ponthatárok kihirdetése után egyből igényelni lehetne.

Diákhitel: meddig kell igényelni, hogy már októberben megkapjátok a kölcsönt?

Meddig kell elindítani az igénylést, hogy már októberben megkapjátok a szabad felhasználású diákhitel 1-et vagy az önköltséges szakok képzési díjára fordítható diákhitel 2-t?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!