szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyetemek környékén villámgyorsan kiadják a legjobb albérleteket, így aki biztos a dolgában, jobban teszi, ha már a júliusi ponthatárhúzás előtt alaposan szétnéz a piacon.

Azoknak a szülőknek, akik nemcsak gyermekük lakhatását biztosítanák az egyetemi tanulmányok alatt, hanem befektetésben is gondolkodnak, jó megoldás lehet egy egyetemhez közeli, többszobás lakás megvásárlása - írja a Magyar Hírlap.

A népszerű XI. kerületben – ahol többek között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyik campusa is található - az OTP Lakóingatlan Értéktérkép legfrissebb felmérése szerint például átlagosan 564 ezer forintba került tavaly egy négyzetméter.

Leginkább a lakótelepi lakások ára ugrott meg, egy év alatt húsz százalékkal drágultak ezek az ingatlanok.

Egyre nehezebb az egyetemistáknak, sokan nem tudják kifizetni az albérletüket

Egyre több egyetemista küzd lakhatási problémákkal a megnövekedett albérletárak és a kollégiumi férőhelyek hiánya miatt - állapították meg ingatlanjogi és közgazdász szakértők a Habitat for Humanity Magyarország és a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület által szervezett kerekasztal beszélgetésen.