szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha szívesen tanulnátok néhány hónapot külföldön, ajánlunk számotokra egy remek ösztöndíj-lehetőséget.

Csehország, Franciaország, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szlovákia - ezekbe az országokba juthattok el részképzésre a 2019/2020-as tanévben. A Tempus Közalapítvány által közzétett pályázatra alap-, mester- vagy doktori képzésen tanulók is részt vehetnek. A támogatott külföldi részképzés pedig 3-10 hónapra szólhat.

A pályázáshoz szükségetek lesz többek között egy szakmai önéletrajzra, egy motivációs levélre - alap- vagy mesterképzés esetén -, valamint a nyelvtudásotokat is igazolnotok kell. A pályázat leadásának határideje: 2019.02.28.

A támogatásról és a jelentkezésről bővebben itt olvashattok.

Magyar egyetemisták egzotikus helyeken: távol Európától

Anglia, Németország, Ausztria, Franciaország, Olaszország, Spanyolország − a legtöbb magyar hallgató ezeket az országokat célozza meg ösztöndíjasként, de vannak olyan kalandvágyó egyetemisták, akik több tízezer kilométerre találtak rá arra az egyetemre, kutatóintézetre, vállalatra, ahol szívesen tanulnának, szereznének szakmai tapasztalatot. Négy volt ösztöndíjas mesélt élményeiről, kalandjairól, na meg arról, mit „hoznának haza" a kinti oktatási rendszerből.