szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

„Ennek az alapját nem látom, a törvényeknek meg kell felelnie mindenkinek” – így reagált Palkovics László innovációs miniszter arra, hogy a CEU rektorhelyettese a Népszavának úgy nyilatkozott: nem kizárt, hogy kártérítési pert indítanak a magyar kormány ellen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Enyedi Zsolt rektorhelyettes a Népszavának azt mondta, nem kizárt, hogy kártérítési pert indítanak a magyar kormány ellen az egyetem budapesti működésének ellehetetlenítése miatt.

A rektorhelyettes az Alkotmánybíróságon és az Európai Bíróságon is zajló eljárásokkal kapcsolatban azt mondta: szinte biztos benne, hogy a jogvitákban a CEU-nak lesz igaza.

Az ATV beszámolója szerint ezzel nem ért egyet Palkovics László miniszter, aki korábban oktatási államtitkárként személyesen is meglátogatta a CEU New York állambeli kampuszát.

„Ha egy egyetem nem felel meg az adott ország törvényeinek, ha ők úgy gondolják, hogy ezzel kapcsolatosan kártérítési pert kell indítani, mert az üzleti modelljük romlott, és ezért úgy döntöttek, hogy egy másik országba, másik városba költöznek, akkor nyilván ezt megtehetik. Ennek az alapját nem látom, a törvényeknek meg kell felelnie mindenkinek” - nyilatkozta az innovációs és technológiai miniszter.

Kártérítési pert indíthat a kormány ellen a CEU

Nem tartja kizártnak a Közép-európai Egyetem (CEU) rektorhelyettese, hogy a jövőben kártérítési pert indítanak a magyar kormány ellen az egyetem budapesti működésének ellehetetlenítése miatt.