szerző:
Eduline

Pénzért vállalta egy New York-i főiskolai hallgató, hogy hat gimnazista helyett megírja a felvételi tesztet. A "megrendelő" és a bérvizsgázó is rosszul járt.

1500 és 2500 dollár, vagyis 300 ezer és 500 ezer forint közötti összeget fizettek a Long Island-i Great Neck North Gimnázium végzősei az atlantai Emory Egyetem egyik hallgatójának az eredményes tesztért cserébe – adta hírül a The Wall Street Journal.

A középiskolás diákok mind olyan iskolában írták volna a felvételit, ahol nem ismerték őket. A főiskolás, Sam Eshaghoff a vizsga napján elutazott az adott intézménybe, bemutatott egy hamis személyi igazolványt, amelyen a saját fényképe, de a gimnazista diák neve szerepelt, és megoldotta a feladatokat. Volt olyan hétvége, hogy két felvételi vizsgát is elvállalt két különböző iskolában.

Jó üzlet a bérvizsgázás: 300-500 ezer forintnak megfelelő összeget is lehet keresni

A 19 éves főiskolai hallgatót csalás vádjával vették őrizetbe, és elfogták a hat gimnazistát is, akik szintén büntetésre számíthatnak. A kerületi ügyészség most azt vizsgálja, más is követett-e el hasonló csalást, illetve hogy Sam Eshaghoff segített-e más végzősöknek is.

eduline