szerző:
Eduline

Egyre több egyesült államokbeli egyetemista keres az interneten gazdag pártfogót, hogy a szexuális szolgáltatásokért kapott pénzből ki tudja fizetni az egyetemi tandíjat – számolt be a Huffington Post.

A 23 éves Kirk egy évvel ezelőtt végzett a New York-i egyetemen. Elsőéves hallgatóként képtelen volt kifizetni az 50 ezer dolláros, vagyis tízmillió forintos tandíjat, ezért különféle trükkökhöz folyamodott, hogy pénzt szerezzen - írja a lap.

Kirk fiatal egyetemistaként rátalált egy weboldalra, amely ún. „virtuális utcasarokként” működött: fiatal homoszexuális fiúk keresték rajta tehetős támogatók ismeretségét, hogy pénzért cserébe felajánlják társaságukat, sőt szexuális szolgáltatásaikat. Kirk profilja még mindig fent van az oldalon: önmagát nemdohányzó hallgatóként jellemzi, és óránként 200 dollárt kér a társaságáért.

©

Nagy árat fizetnek

Az utóbbi húsz évben duplájára nőttek a tandíjak az amerikai egyetemeken és főiskolákon, amit a hallgatók egy része képtelen megfizetni. Nem Kirk az egyetlen, aki szexuális szolgáltatásokból fedezte tanulmányai költségeit. Nemrég a Huffington Post is beszámolt egy esetről, amikor egy fiatal lány ajánlotta fel társaságát idős támogatóknak, hogy kifizesse a diákhitel-tartozását.

A nők mellett az utóbbi években egyre több meleg fiú is az interneten keres magának "támogatót". Bár a hallgatók így elkerülik az anyagi összeomlást, cserébe nagy árat fizetnek. „A legtöbben el sem tudják képzelni, a diákok mi mindent tesznek meg azért, hogy bent maradhassanak az egyetemen” – mondja Kirk.

A 39 éves Gautam Sharma két, közvetítéssel foglalkozó honlap tulajdonosa, szerinte az oldalain regisztrált olvasók 60-70 százaléka főiskolai hallgató, aki pártfogót keres szexuális szolgáltatásokért cserébe. Egy hasonló weboldalon 2007-ben még ötezer meleg főiskolás fiú keresett "mecénást", számuk ma már meghaladja a 35 ezret.

eduline