szerző:
Eduline

Eddig már több mint harmincezer magyar egyetemista és főiskolás használta ki az EU Erasmus programjának előnyeit - közölte Tempus Közalapítvány a Világgazdasággal.

Magyarország 1997-ben csatlakozott a programhoz, s aktivitásának növekedése évről évre meghaladta az európai átlagot. A 2009/2010-es tanévben például 48 hazai felsőoktatási intézményből mintegy 3 400 hallgató töltött el egy-két szemesztert külföldi egyetemen, és több mint hétszázan valamely európai vállalatnál vehettek részt szakmai gyakorlaton.
   
Bokodi Szabolcs, a programot menedzselő közalapítvány munkatársa szerint a külföldön megszerzett szakmai gyakorlat a hallgatók számára kitűnő átmenetet jelenthet a munka világába, és a fiatalok számára lerövidülhet a munkakeresés ideje.

©

Mint mondta, sokakat már kintlétük alatt álláslehetőség várja itthon, vagy éppen a gyakorlati helyüknek és teljesítményüknek köszönhetően tudnak elhelyezkedni a cég itteni leányvállalatánál. A fogadó országok közül Német-, Olasz-, és Franciaország vonzotta a legtöbb hallgatót.

 MTU