szerző:
Eduline

Százezer dolláros, vagyis körülbelül húszmillió forintos forgalma volt az egyik legfiatalabb amerikai üzletasszony cégének 2010-ben. A húszéves Corinne Prevot bekerült a Forbes All Stars Student Entrepreneurs tízes csoportjába, akikkel Michael Dell – az egyik leghíresebb és leggazdagabb üzletember, aki az egyetemen kezdte a karrierjét – beszélt a jövőről.

A vermonti Middlebury College hallgatója tizenhét évesen kezdte árusítani saját tervezésű sapkáit, kalapjait és sálait. Corinne Prevot középiskolásként sokat síelt, de túl unalmasnak találta az üzletekben árult kiegészítőket, ezért inkább létrehozta saját cégét, a Skidát – írja a Forbes.

A húszéves főiskolásnak az elmúlt tizenkét hónapban több mint 100 ezer dolláros, vagyis húszmillió forintos forgalma volt, az egyedi tervezésű sapkákat és sálakat már negyvenhét üzletben árusítják, szerte az Egyesült Államokban. Prevot ma már saját webáruházat is működtet, és még nagyobb bevételt vár az üzlettől. A legtehetségesebb magyarországi fiatal feltalálókról itt olvashatsz.

A Forbes szerint erre minden esélye megvan – nem véletlen, hogy őt is beválasztották az All Stars Student Entrepreneurs csoportjába. A sikeres hallgatók – akik között számítástechnikai zseni éppúgy van, mint környezetvédelemmel foglalkozó üzletember – találkozhattak Michael Dell-lel.

A Dell alapítója orvostanhallgatóként kezdte pályafutását, ám már akkor is érdeklődött az informatika iránt: ha volt egy kis szabadideje, számítógépeket turbózott fel kollégiumi szobájában, ez pedig jó üzletnek bizonyult. Nem sokkal később, 1984-ben hivatalossá tette tevékenységét, és bejegyeztette a Dell Inc.-t, amelynek értéke ma már 14,6 millió dollárra rúg. Hogyan lehet millókat keresni egyetemistaként? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline