szerző:
Eduline

Több mint 307 ezren igényeltek az elmúlt tíz év alatt diákhitelt, az évforduló alkalmából országszerte roadshow-t, nyílt napokat szerveznek.

A kormány 2001. április 27-én hozta létre a jelenlegi Diákhitel Központ Zrt.-t, és az első hallgatói hitelek folyósításával 2001. október közepén kezdődött meg a hazai diákhitelezés története.

A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint az elmúlt tíz évben a hitelben részesülők száma meghaladta a 307 ezret, a kihelyezett hitelösszeg pedig a 210 milliárd forintot. A tizedik születésnapot nagyszabású roadshow-val, nyílt napokkal és koncertekkel ünnepli a Diákhitel Központ. Az április 12-től öt magyarországi várost (Debrecent, Szegedet, Pécset, Győrt és Budapestet) érintő roadshow minden állomása két részből áll: délelőttönként-kora délutánonként az adott városok felsőoktatási intézményeiben nyílt napokat, előadásokat tartanak, pénzügyi és karriertanácsokkal, nemzetközi ösztöndíj-lehetőségek ismertetésével segítik a hallgatókat. A rendezvények esténként az adott városok koncerttermeiben és klubjaiban koncertekkel folytatódnak.
A Diákhitel Központ honlapja

A magyarországi diákhitelrendszer az eddigi tapasztalatok alapján kimagasló sikerrel működik, az eredeti koncepción nem kellett különösebben változtatni - olvasható a közleményben. Diákhitelt vettél fel? Itt minden fontos tudnivalót megtalálsz a törlesztésről.

A diákhitelt alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. A diákok havi 15, 21, 25, 30, 40 és 50 ezer forintot igényelhetnek. Az államilag támogatott képzésben tanulók szemeszterenként maximum 200 ezer forintot vehetnek fel, míg a költségtérítéses képzésben részt vevő diákok legfeljebb 250 ezer forinthoz juthatnak hozzá.

MTI