szerző:
Eduline

Letartóztatták a Pink Floyd együttes gitárosának fiát. A 21 éves Charlie Gilmour egy londoni háborús emlékmű zászlaján himbálózott az egyetemi tandíjak emelése ellen szervezett tiltakozás idején. Balszerencséjére a róla készült fotók több brit napilapban megjelentek.

A gitáros David Gilmour fiát vasárnap tartóztatta le a rendőrség Sussexben, a vád egyelőre károkozás - írja a The Sun. A 21 éves hallgató – akit jelenleg az egyik helyi rendőrőrsön tartanak őrizetben – korábban modellkedéssel foglalkozott, jelenleg történelmet tanul a Cambridge Egyetemen. 

Charlie Gilmour a Cambridge hallgatói újságjában
©

A brit sajtóban megjelent fotók szerint Charlie Gilmour a csütörtöki londoni demonstrációk ideje alatt megpróbált tüzet gyújtani a brit legfelsőbb bíróság épületének kapujában, később pedig egy háborús emlékmű zászlaján himbálózott. Tettéért már pénteken bocsánatot kért.

Ezrek tiltakoztak a felsőoktatási tandíjak emelése ellen

Az utóbbi évek legsúlyosabb zavargásai törtek ki csütörtök este Londonban, ahol az egyetemi tandíjhatárok emelése ellen összehívott tiltakozó demonstráció a rendőrséggel vívott heves összecsapásokba és erőszakcselekményekbe torkollt. A megmozdulás részvevői megtámadták és megrongálták Károly brit trónörökös autóját is, a herceg és vele utazó felesége azonban nem sérült meg.

A brit parlament alsóháza csütörtökön fogadta el az angliai állami egyetemi tandíjak lehetséges felső határának meredek emeléséről szóló kormányzati indítványt, ám a győzelem ára a fél éve hatalomra került konzervatív-liberális koalíció eddigi legnagyobb belső lázadása volt. Az indítványt az alsóház a vitanap végén huszonegy fős többséggel fogadta el, jóllehet a koalíciónak nyolcvannégy fős többsége van az összes többi frakció létszámához képest, vagyis a törvényjavaslattal több tucatnyi kormánypárti képviselő is szembefordult.

eduline