szerző:
Eduline

Átadta "a jövő fiatal vállalkozója" díjakat a Dreher Sörgyárak Zrt., a három díjazott fiatal összesen 7 millió forint kezdőtőkével indíthatja el vállalkozását, amelyhez 6 hónapos szakmai tanácsadást is kapnak.

Az idei pályázat fődíját, a 3 millió forintnyi kezdőtőkét és 6 hónapos tanácsadást Vincze Viktor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója nyerte el. Ötlete az úgynevezett SOM (System On Module) forradalmasíthatja különböző helyszíneken - otthon, biztonságtechnika, orvosi diagnosztika - alkalmazott eszközöket. A technikai újdonság a pályázó által végzett piackutatás eredményeire alapozva egy - a magyar piaci igényeknek mindenben - tudásban és árban is megfelelő, saját tervezésű modul.

Vincze Viktor mellett Bruder Márton, megújuló energia hasznosítás pályázatával, Vázsonyi Miklós pedig innovatív rehabilitációs eszköz ötletével győzött.

A Dreher Sörgyárak 2009 októberében negyedik alkalommal hirdette meg "A jövő fiatal vállalkozója" pályázatot, amelyre bármelyik magyarországi felsőoktatási intézményben tanuló hallgató jelentkezhetett. A pályázat első három helyezettje összesen 7 millió forint díjazásban, valamint hat hónapos jogi, adóügyi és könyvviteli szakmai tanácsadásban is részesül.

 
mti