szerző:
Eduline

Nyolcvanöt szakmunkástanuló kezdi meg gyakorlati tanulmányait a napokban az Audi Hungaria Motor Kft-nél. A győri vállalat tíz szakmában kínál gyakorlati helyet a városban működő szakiskolák diákjainak.

A gyakornoki helyekre 150 szakmunkástanuló pályázott,  közülük 85-en feleltek meg a felvételi vizsga követelményeinek. A legnépszerűbbek az úgy nevezett Audi-szakmák: az autógyártás, a szerszámkészítés, a gépi forgácsolás.  Emellett a diákok elsajátíthatják több más szakterület, köztük a mechatronikus, az autószerelő,  a fényező, az automatikai műszerész és az autóelektronikai műszerész szakmák gyakorlati ismereteit is a társaságnál.

A szerszámkészítők esetében három év az Audi Hungariánál töltött gyakorlati idő, a gépi forgácsolóknál kettő, a többi szakmában egy év. A különböző szakmákhoz nélkülözhetetlen elméleti képzést az oktatási intézmények végzik, a gyakorlati munkához szükséges tudást pedig a vállalatnál szerzik meg - mondta Czechmeister Mónika kommunikációs munkatárs. Hozzátette: a vállalat fontosnak tartja, hogy a gyakorlatorientált szakképzéshez a legmodernebb berendezéseket biztosítsa. Ezt a célt szolgálta a tavalyi gépbeszerzés, amelyre nyolcmillió forintot költöttek.


mti