szerző:
Eduline

Elgépelés, széttöredezett sorok, rossz linkek vagy hanyag mondatok jellemzik a legtöbb jelentkezést. Új állást találni persze nem könnyű, és legtöbbször csak korlátozott idő áll rendelkezésünkre, ezért a nagy sietségben csupán egy gyors megjegyzést mellékelünk az önéletrajzukhoz, mindennemű értékes gondolat nélkül - írja a Jobline.

©
A Jobline összegyűjtötte azokat a mondatokat, amelyeket az összes motivációs levélből törölni kellene. Lássuk, melyek ezek.

Otthonról is végezhető/részmunkaidős munkalehetőséget keresek…
Sürgősen xy munkát keresek

A távmunkában remek lehetőségek rejlenek, de senki sem alkalmaz valakit csak azért, mert otthonról szeretne dolgozni. De azért sem, mert megvan a megfelelő képesítésünk a munkához. Azért meg végképp nem, mert szimplán csak dolgozni akarunk. Sokkal jobb megközelítés, ha kitérünk azokra az előnyökre, amelyet egy ilyen lehetőség mindenki számára nyújthat. Például, ha már dolgoztunk távmunkában, magyarázzuk el, milyen sikeresen működött ez a múltban. Ha motiváltak vagyunk egy ilyen jellegű munkára, magyarázzuk el, miért.

És rábukkantam
az önök cégére…

Ez a mondat azt árulja el rólad, hogy nem végeztél kutatásokat, sőt – nagy valószínűséggel – ugyanezt az üzenetet küldöd el még vagy egy tucat cégnek. Nem kell minden részletet tudnod a cég múltjáról, de a HR-esek azt szeretnék látni, hogy fordítottál némi időt a kutatásra, ismered a cég hátterét, értékeit. Nagyon egyszerűen a tudomásukra hozhatod tájékozottságodat, például ha azt írod „Rendszeresen olvasom a cég blogját/legutóbbi begyjegyzését”, vagy „hiszem, hogy az alkalmazkodóképességem és fogékonyságom miatt jól fogok illeszkedni egy olyan gyorsan fejlődő cégbe, mint az önöké”.

Még több gyakori hibát a Jobline cikkében találhattok, itt olvashattok tovább.