szerző:
Eduline

Új tanösvény létesítését tervezik természetvédők a haragos siklók és az ürgék megfigyelésére a főváros szélén.

©

A Budai Tájvédelmi Körzetben új tanösvény létesítését tervezi a Jane Goodall Intézet és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával.

A gorillákról ismert Jane Goodallról elnevezett 6 állomásból álló, természetvédelmi és oktatási célú tanösvény tervezett helyszíne a pesthidegkúti vitorlázórepülő-tér melletti Vörös-kővár. A tanösvény a helyben található rendkívül ritka élővilágot, köztük a különleges haragossiklót és az ürgét, valamint a megőrzésükre életre hívott természetvédelmi programot hivatott bemutatni.

A tanösvény megvalósítására támogatásgyűjtési kampány kezdődött, melyet a itt érhettek el.

Iskolákban taníthatják az állattartást

Tanároknak készült segédanyag. Hivatalos segédanyag készült a tanároknak arról, mi a felelős állattartás - írja az Index. Az anyagot az Országos Állatvédőrség Alapítvány állította össze, a tanárok regisztráció után itt érhetik el. "Lehet önálló osztályfőnöki óra, vagy egy helyettesítő óra témája, de a biológia, természettudományos órákon, foglalkozásokon is felhasználható" - ezt mondta az Indexnek a projekt vezetője, Schreiter Katalin.