szerző:
Eduline

Mielőtt elkezded a tanfolyamot, készülj fel a várható költségekre!

Egy jogosítvány megszerzésének teljes költsége minimum 120 ezer forint, de iskolától és az esetleges pótóráktól, vizsgaismétlésektől függően ez akár ennél jóval borsosabb is lehet. De nézzük, miből tevődik ez össze!

A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram Titkársága összesített adatai szerint egy elméleti tanfolyam ára nagyjából 15-25 ezer forint között mozog. Az elméleti vizsga díja ezt követően 4600 forint.

A gyakorlati tanfolyam óradíja 2-3 ezer forint között mozog iskolánként eltérően, ebből legalább 29-et kötelező venni, tehát 60-90 ezer forint nagyjából, ez tehát a legdrágább része az oktatásnak. A gyakorlati vizsgadíj 11 ezer forint.

Az egészségügyi vizsgát a Vöröskereszt szervezi, ennek ára 8 ezer forint. Persze aki jártas a gyakorlati részekben, azoknak elég csak vizsgára jelentkezni, melynek ára 6500 forint.

Az orvosi vizsgálat ára 6 ezer forint, a jogosítvány kiállításának költsége pedig 5 ezer forint körül mozog.

Ezek mellett vanank olyan költségek, melyeket nem feltétlenül kell kifizetni, mint a tankönyveket, feladatgyűjteményt. Ezek ugyanis kölcsönkérhetők, illetve a neten is sok próbafeladatot találtok.