szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csütörtöktől vasárnapig a szakképző iskolák és technikumok regisztrált munkatársai is megkaphatják a védőoltást.

A köznevelésben, a bölcsődékben foglalkoztatottak mellett 29 ezer szakképzésben dolgozó jelentkezett az oltásra, őket kedden sms-ben hívták be a kórházi oltópontokra – írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye.

Az ITM miniszterhelyettese szerint ezen az oktatási területen nagy jelentősége van az órákon, gyakorlatokon való személyes részvételnek, ezért kiemelten fontos, hogy a szakképző iskolákba és a technikumokba is minél hamarabb biztonságosan visszatérhessenek a tanárok és tanulók. Schanda Tamás hozzátette, a héten a szakképzésben dolgozók, köztük a nem oktatói munkakörben foglalkoztatottak is soron kívül megkaphatják a koronavírus elleni védőoltás első adagját, ha március 29-ig regisztráltak

Végül azt is elmondta, bár szerinte a gyakorlati oktatás és a szakmánként eltérő tananyag miatt a szakképzésben oktatók helyzete nehezebb, amikor javarészben digitális órákat kell tartani, a szakképző iskolák és a technikumok munkatársai sikerrel vették az akadályokat.

Hányan kaptak eddig oltást?

György István államtitkár szerint eddig több mint 100 ezer oktatásban dolgozó kapta meg az első oltását, és kedden újabb 100 ezer dolgozó kapott behívót. A tanárok oltásának második köre csütörtökön kezdődik és a héten zajlik majd.

A múlt heti és az e heti oltási akcióra több mint 162 ezer dolgozó kapott összesen behívót - szombatig 78 ezer tanárt és óvodai, szakképzésben dolgozót hívtak be, ebből 66 ezren jelentek meg. Korábban 34 ezer pedagógus kapott oltást - így eddig összesen több mint 100 ezer oktatásban dolgozó van beoltva.

Tegnap az is kiderült, hogy mivel az oltások második köre sok tanár esetében pont az írásbelik érettségire esik, az ő oltásukat hétvégére teszik majd. Az érintettek újabb sms-t kapnak majd az időpontról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!