szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pont a nyári hónapoktól, amikor kihirdetik a felvételi ponthatárokat és mindenki albérletet keres, gyorsulva drágulhatnak majd az albérletek.

Az albérletárak most ugyan még mélyponton vannak, decemberben azonban némileg már élénkült a piac és a nyári hónapoktól gyorsulva drágulhatnak majd a kiadó lakások – közölte a Rentingo.com albérletkereső.

Szerintük a hosszabb távon várható áremelkedés egyik első jele lehet, hogy az újonnan meghirdetett albérleteknél egyre többször már nem egy, hanem újra kéthavi kauciót kérnek a bérbeadók. Az áremelkedést pedig tovább erősítheti, hogy várhatóan ősszel a megszokott formában indulhat újra az egyetemi élet, így a vidéki és külföldi diákok is lakást keresnek majd.

Az oldal decemberi adatai szerint az árak továbbra is mélyponton vannak, a tulajdonosok azonban nem csökkentik tovább a meghirdetett bérleti díjakat. Inkább egyre többen úgy alkalmazkodnak a jelenlegi helyzethez, hogy a második havi kaució megfizetését részletekben is lehetővé teszik, emellett pedig alkuképesek: jellemzően a meghirdetett áraknál nagyjából 10 százalékkal olcsóbban adják ki a lakást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!