szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokan félve kezdenek neki a KRESZ tanfolyamoknak és nem tudják, hogy mire számíthatnak majd a vizsgán. Megnéztük miből áll egy KRESZ vizsga.

A Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása, melynek rövidítése a KRESZ, egy rendeletbe foglalt szabálygyűjtemény, melyből vizsgát kell tennie azoknak, akik jogosítványt szeretnének. Ha már beiratkoztatok egy tanfolyamra vagy most készültök rá, akkor nem árt tudni, hogy mire számíthattok majd a vizsgán.

A vizsgán egy 55 kérdésből álló tesztet kell kitöltenetek. Érdemes már a vizsga kezdete előtt kicsit hamarabb megérkeznetek, hogy biztosan minden rendben legyen. Fontos, hogy ne felejtsétek otthon az irataitokat, mert ezeket a vizsga előtt elkérik. Miután bekérték az okmányokat, helyet foglaltok a vizsgateremben, ahol egy vizsgabiztos ismerteti a vizsga rendjét. A tesztet egy érintőképernyős monitor segítségével kell kitöltenetek.

A teszt kitöltésére 55 percetek van, minden kérdésre 1 perc, az 1 perc letelte után a program a következő kérdésre ugrik. Fontos tanács, hogy ne siessetek, használjátok ki a rendelkezésre álló időt. A maximum pontszám, amit elérhettek 75 és ahhoz, hogy sikeresen vizsgázzatok, 65 pontot kell elérnetek, vagyis 10 pontig hibázhattok.

Az 55 kérdésből 10 db 3 pontos és 45 db 1 pontot ér. Figyeljetek a 3 pontos feladatokra, hiszen, ha ebből egyet elrontotok, már csak 7 hibázási lehetőségetek lesz. Mindig csak egy válasz jó, tehát csak egy lehetőséget tudtok megjelölni. Ha megadtátok a választ egy kérdésre, akkor a program automatikusan ugrik a következőre.

Ha valamelyik feladatban nem vagytok biztosak, akkor rányomhattok a „tovább” gombra, ebben az esetben a program a teszt végén a megmaradt időben feldobja újra. Amikor megvagytok az összes kérdéssel, akkor a program ott helyben kiértékeli az eredményt. Nem csak a pontszámot látjátok majd, hanem az elrontott válaszokat is.

Megnehezíti a magántanárok életét az új felnőttképzési törvény

Az új, szeptember 1-jén életbe lépett felnőttképzési törvény alapján ugyanis olyan feltételekkel oktathatnak csak a magántanárok, ami adatvédelmi szempontból erősen kérdéses.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!