szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tavaszi OKJ-s vizsgákat sem tartják meg, majd a járvány után fognak új időpontokat kiírni.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Népszavának elmondta: a szakvizsgákat érintő részletszabályok kidolgozása még folyamatban van. Információjuk szerint azonban már több képzőhely jelezte, hogy a képzéseket online távoktatással folytatják, a vizsgákat viszont felfüggesztik, és csak a járványveszély elmúltával fognak új vizsgaidőpontokat kiírni.

A szakképzés továbbra is változni fog

Az is kiderült, a szakképzési rendszer szeptemberre történő átállítását nem fogják elhalasztani. A PSZ szakképzésért felelős alelnöke, Gosztonyi Gábor szerint a duális képzésnek szerinte nem lesz piaca, a hazai vállalatoknak a járvány után ugyanis nem az lesz az első dolga, hogy kitalálják, hogyan foglalkoztassák a szakképzésben tanuló diákokat.

Ezenkívül hozzáteszik, a megígért béremelés anyagi fedezetéről nem tudnak semmit, ami a koronavírus elleni védekezés miatti költségvetési átcsoportosításokkal még bizonytalanabbá fog válni. A szakszervezetnek arról sincs tudomása, hogy bármelyik szakképzési centrum megkapta volna az egyéni béralkukra vonatkozó szempontrendszert - írják.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!