szerző:
Eduline

Ma délután kiderül, kik kerültek be valamelyik egyetemre vagy főiskolára az idei pótfelvételin. Az eduline-on minden fontos infót megtaláltok délután a ponthatárokról.

©

A pótfelvételire azokjelentkezhettek, akiket a rendes eljárásban nem vettek fel sehová, vagy akik korábban nem jelentkeztek egyetemre, főiskolára. Jelentkezni az e-felvételi rendszerében lehetett, egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére.

Itt találjátok a pótfelvételi legnépszerűbb szakjainak ponthatárait:

Megvannak a 2017-es pótfelvételi ponthatárai! Ennyi pont kellett a legnépszerűbb szakokhoz

Nyilvánosságra hozták a 2017-es pótfelvételi ponthatárait: még a népszerűbb alapszakokra is be lehetett jutni 300 és 400 közötti pontszámmal, de sok képzésen csak 280-300 pontra volt szükség. Gazdálkodási és menedzsment, jogász, kereskedelem és marketing - többek között ezek tartoznak a pótfelvételi legnépszerűbb alap- és osztatlan képzései közé, évről évre több száz jelentkező jelöli meg ezeket a szakokat az augusztusi eljárásban.

A pótfelvételi keretében kizárólag önköltséges képzések indultak, ez alól kivétel volt az ápolás mesterképzési szak három felsőoktatási intézményben, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyes képzései.

Jönnek a pótfelvételi ponthatárai - kövessétek velünk!
Az eduline idén is beszámol a pótfelvételi ponthatárairól, megnézzük, milyen teljesítmény kellett a legnépszerűbb képzésekhez, melyek a legmagasabb ponthatárok, és hol húztak meglepő limitet. A 2017-es pótfelvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok

A pótfelvételi ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 26-án meghatározottaknál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, illetve a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280 pont, felsőoktatási szakképzésen 240 pont, mesterképzésen 50 pont), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

Aki a pótfelvételin kerül be valamelyik egyetemre vagy főiskolára, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapja meg szeptember első napjaiban.

Öt hiba, amit minden (de tényleg minden) egyetemista elkövet az első évben

Gondolkoztatok már azon, hogy szeptemberben az egyetemen milyen feladatok várnak majd rátok? Összeszedtünk pár tipikus hibát, amit az elsőévesek elkövetnek. 1. Vesztek fel órát reggel 8-ra vagy péntekre. Ez a legnagyobb hibák egyike, hiszen korán kell kelni, ami az egyetemi létforma mellett nagyon nehéz lehet (és ugyanez a helyzet a pénteki órákkal is).