szerző:
Eduline

Ma a matematika- és a latinvizsgákkal folytatódik a 2017-es őszi érettségi, összesen nyolcezren írásbeliznek és szóbeliznek a következő hetekben.

©

A középszintű matekérettségin egy központi feladatsort kell megoldani: az első részre 45 percet, a másodikra 135 percet kapnak a vizsgázók, a feladatok megoldásának sorrendjét (az első és a második részen belül) a diákok határozzák meg.

Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi. Ebben a feladatlapban előfordulhat néhány igaz-hamis állítást tartalmazó vagy egyszerű feleletválasztós feladat is, de a feladatok többsége nyílt végű.

Az érettségizők először ezt a feladatlapot oldják meg, 45 perc elteltével a felügyelő tanár összegyűjti a teszteket. Ezután kapják meg a második feladatsort.

A II/A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmaz, amelyek több részkérdésből állnak. A II/B rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.