szerző:
Eduline

Idén felvételiztek, de a középiskolai jegyeitek gyengék? Mutatjuk, hogyan szerezhettek mégis elegendő pontot az egyetemi-főiskolai felvételin.

©

A megoldás a pontduplázás. A felvételin a többletpontok nélküli összpontszámotokat ugyanis kétféleképpen számolhatjátok ki: vagy összeadjátok a tanulmányi pontszámot (maximum 200 pont), vagy megduplázzátok az érettségi pontszámot (maximum 200 pont).

Vagyis nincs veszve semmi, ha a középiskolai jegyeitek gyengék. Mondhatnánk, hogy egyszerű a teendő, de ez nem igaz: ha rosszak a jegyeitek, apait-anyait bele kell adni a tanulásba, hogy az érettségi minél jobban sikerüljön.

A felvételin ugyanis a két pontszámítási módszer közül automatikusan azt használják majd, amelyik előnyösebb számotokra. Persze - ha van energiátok az érettségi mellett - érdemes megpróbálkozni egy nyelvvizsgával is, az is 28-40 pluszpontot jelent a felvételin.

Így változnak a felvételi pontszámítási szabályai 2017-ben

Elstartolt a 2017-es felvételi, és az idén is változik néhány pontszámítási szabály. Íme, így kalkulálhattok a pontjaitokkal, ha alap- vagy osztatlan szakra jelentkeztek. 1. lépés: a tanulmányi pontszám Először a középiskolai bizonyítványotokat kell elővennetek (ha végzősök vagytok, gondoljátok át, milyen jegyekre számíthattok év végén, és azzal számoljatok - ha változnak az eredmények, májusban újra kalkulálnotok kell).

Felvételi pontszámítási szabályok: csak ezek a középiskolai jegyek számítanak

Milyen középiskolai jegyeket váltanak pontokra a 2017-es egyetemi-főiskolai felvételin? Íme, az összes infó. A magyar, a matek, a történelem és az idegen nyelv mellett valamelyik természettudományos tárgy eredményét is figyelembe veszik a felsőoktatási felvételin. Természettudományos tárgyak Természettudományos tárgy a biológia, a földrajz, a kémia, a fizika, a természetismeret és természettudomány.