szerző:
Eduline

Hétfőn, február 23-án jár le a határidő, eddig kell hitelesítenie a felvételi lapokat azoknak, akik jelentkeztek a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Aki erről megfeledkezik, biztosan nem kezdheti el az egyetemet, főiskolát.

©
Idén már csak online, e-felvételi rendszerben lehetett jelentkezni a felsőoktatási felvételire, ezt pedig mindenkinek hitelesítenie kell legkésőbb hétfő éjfélig.

Ezt kétféle módon is megtehetitek: ügyfélkapunk keresztül vagy pedig postai úton a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap segítségével.

Ha ez utóbbi módot választjátok, akkor célszerű ajánlott küldeményként feladni, hogy legyen papírotok róla. Az Oktatási Hivatal címe: 1380 Budapest, Pf. 1190. címre. A hitelesítés határideje a postára adás idejére vonatkozik.

Az online hitelesítés az Ügyfélkapu oldalán keresztül történik, ehhez először valamelyik okmányirodában, személyesen kell regisztrálnotok az ügyfélkapus azonosítótokat - erről itt olvashattok.

Ha a jelentkezési határidő előtt már hitelesítettetek, de azóta változtattatok az adatokon vagy a jelentkezési helyeken, újra hitelesítenetek kell.

A 2015-ös felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!