szerző:
Eduline

Mindenképpen szeretnétek elkezdeni az egyetemet vagy főiskolát szeptemberben? Akkor el kell kerülnötök a leggyakoribb hibákat - ezeket gyűjtöttük össze.

Megbuktatok az alkalmassági vizsgán

Ha nem feleltek meg az alkalmassági vizsgán, akkor sem kerülhettek be az adott szakra, ha egyébként elérnétek a ponthatárt. Érdemes minél alaposabban felkészülni.

©

Elfelejtitek pótolni a hiányzó dokumentumokat

A 2017-es felvételin a felvételi döntésre is kiható adatok módosítására 2017. július 12-ig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig lehet a jelentkezés benyújtásakor még rendelkezésre nem álló dokumentummásolatokat benyújtani, jelentkezési helyet vagy helyeket visszavonni, valamint egy alkalommal lehet sorrendet módosítani. A 2017-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Nem éritek el a minimumponthatárt

Ha nem éritek el a 2017-es minimumponthatárt, egyetlen szakra - állami ösztöndíjas és önköltséges formára - sem kerülhettek be. Az alap- és osztatlan szakokon 2017-ben is 280 pont a minimumponthatár, a felsőoktatási szakképzéseken 240 pont a limit, a mesterszakra jelentkezőknek a maximális 100 pontból legalább ötvenet kell összegyűjteniük.

Nem éritek el a központi ponthatárt

Több tucat szakon a minimumponthatárnál jóval magasabb központi ponthatárt kell elérnetek, ha állami ösztöndíjas helyre szeretnétek bekerülni. Fontos, hogy ezeken a képzéseken is alakulhat úgy, hogy az előzetesnél magasabb/alacsonyabb lesz a támogatott képzés végleges ponthatára.

Felvételizők, figyelem! Ilyenek lesznek a központi ponthatárok 2017-ben

Nyilvánosságra hozták a 2017-es felvételi minimumponthatárait - a következő listában csak azokat az alap- és osztatlan szakokat találjátok meg, amelyeken a 280-as általános minimumponthatártól eltérő alsó limitet határoztak meg.

Nem iratkoztok be az egyetemre, főiskolára

Akkor lesz hivatalos a hallgatói jogviszonyotok, ha a beiratkozáson aláírjátok a szükséges dokumentumokat. Ezt általában szeptember elején tartják, a pontos időpontról emailt kaptok majd, de figyeljétek az egyetem, főiskola honlapját is.