szerző:
Eduline

A jelentkezők az E-felvételiben 2015. április végétől folyamatosan elérhetik – és letölthetik – a regisztrációs levél adattartalmát úgynevezett „Jelentkezői státuszlap" formájában. Az ügyintézési funkciók ugyancsak ettől az időponttól lesznek elérhetők az E-felvételiben.

©

Hiánypótló felszólítást fogtok kapni június 23-ig, ha nem adtatok meg minden adatot vagy nem küldtétek be azokat a dokumentumokat, amelyek a jelentkezés elbírálásához kellenek. A jelentkezés után megszerzett dokumentumok – mint például a nyelvvizsga-bizonyítvány, felsőfokú oklevél – másolatait július 9-ig kell elküldenetek. Szintén július 9-ig módosíthattok a jelentkezési helyek sorrendjén is, de jól gondoljátok meg, mert csak egyszer élhettek ezzel a lehetőséggel.

A ponthatárok kihirdetése előtt, július közepétől az E-felvételiben láthatja majd minden jelentkező a felvételi összpontszámát, illetve azt, hogy ezt hogyan számolták ki. Amennyiben valakinek megjegyzése, észrevétele van a számított pontokkal kapcsolatban, azt jelezheti. A ponthatárok megállapítását követően a besorolási döntést is itt lehet majd megnézni.

A jelentkezők az eljárás során tájékoztató e-maileket kapnak (pl. hiánypótlás, besorolási döntés), ezért fontos, hogy a jelentkezéskor megadott e-mail postafiókotokat folyamatosan ellenőrizzétek.

Felvételi 2015

Felvételi 2015: ez a 10 legnépszerűbb alapszak, nehéz lesz a bejutás

Itt a feketeleves: ennyit kell fizetni a legnépszerűbb szakokért

Itt a friss lista: ezekre az egyetemekre és főiskolákra felvételiznek a legtöbben 2015-ben

Milyen érettségi eredmények számítanak a felvételin?

Megvan, mikor hozzák nyilvánosságra a 2015-ös ponthatárokat

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!