szerző:
Eduline

Hány hallgatót vehetnek fel 2014-ben a budapesti egyetemek? Itt találjátok a kapacitásszámokat.

Budapesti Corvinus Egyetem

Nappali képzésre 5801, esti és levelező képzésre 2005 hallgatót vehet fel. A képzési területekre lebontott adatokat itt találjátok.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Nappali képzésre 9099, esti és levelező képzésre 2756, távoktatásra 485 hallgatót vehet fel. A képzési területekre lebontott adatokat itt találjátok.

Eötvös Loránd Tudományegyetem

Nappali képzésre 12 545, esti és levelező képzésre 5151 hallgatót vehet fel. A képzési területekre lebontott adatokat itt találjátok.

Károli Gáspár Református Egyetem

Nappali képzésre 1515, esti és levelező képzésre 943 hallgatót vehet fel. A képzési területekre lebontott adatokat itt találjátok.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Nappali képzésre 2311, esti és levelező képzésre 5770 hallgatót vehet fel. A képzési területekre lebontott adatokat itt találjátok.

Óbudai Egyetem

Nappali képzésre 2716, esti és levelező képzésre 1305, távoktatásra 240 hallgatót vehet fel. A képzési területekre lebontott adatokat itt találjátok.

Semmelweis Egyetem

Nappali képzésre 1841, esti és levelező képzésre 1656 hallgatót vehet fel. A képzési területekre lebontott adatokat itt találtok.

A kapacitásszámok azt mutatják, hány hallgatót vehet fel az intézmény állami ösztöndíjas és önköltséges képzésre összesen. A tizenhat szak - köztük a gazdasági képzések és a jogászképzés - kivételével, amelyeken központi ponthatárt határoztak meg, az, aki eléri a jogszabályban előírt minimumponthatárt, és belefér a kapacitásba, támogatott formában kezdheti meg a tanulmányait. A szakok minimális és maximális létszámát a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg.

A művészeti egyetemek szakokra lebontott kapacitásszámait a Felvin nézhetitek meg. A 2014-es felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!