szerző:
Eduline

Több tucat szakon az idén is központi ponthatárokat húztak, de sok alap- és osztatlan képzésen marad a "régi" ponthúzási módszer. Vagyis csak július 26-án derül ki, hány pont kell ahhoz, hogy ősszel elkezdhessétek a képzést.

©

Kitűnő eredmények nélkül például a leendő jogászok, közgazdászok nem tanulhatnak államilag finanszírozott formában, de számos bölcsész-, társadalomtudományi, műszaki és orvosi szakon is ez a helyzet - a központi ponthatárok teljes listáját itt találjátok meg.

Számos szakon azonban marad a hagyományos ponthatárhúzás. Ezeken a szakokon - amelynek a listáját itt találjátok meg, azokról a képzésekről van szó, amelyek mellett a 280-as ponthatár szerepel - 2017-ben is a 280-as minimumponthatár lesz érvényes. Vagyis az, aki ennél kevesebb pontot gyűjt össze, sem állami ösztöndíjas, sem önköltséges formában nem kezdheti meg tanulmányait.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy 280 ponttal biztosan be lehet majd kerülni ezekre a szakokra - a végleges ponthatárokat az adott intézményben, az adott szakon érvényes kapacitásszám, a jelentkezők száma és pontszáma határozza meg.

A 2017-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.