szerző:
Eduline

Véget értek az emelt szintű érettségik informatikából, a diákoknak 240 percük volt a feladatok megoldására. Az emelt szintű informatika érettségi nap támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

©

Hétfő reggel az emelt szintű informatikaérettségivel folytatódott a 2018-as érettségi szezon: a gyakorlati vizsga 240 perces volt, összesen 120 pontot szerezhettek a diákok.

Így kellett megoldani az emelt szintű informatikaérettségi feladatait

Nyilvánosságra hozta az emelt szintű informatikaérettségi megoldási útmutatóját az Oktatási Hivatal. Az emelt szintű informatikaérettségi feladatsora: Az emelt szintű informatikaérettségi javítási útmutatója: A többi dokumentumot itt éritek el. Reggel 8-tól az emelt szintű informatikaérettségivel folytatódott a 2018-as tavaszi érettségi szezon. Az emelt szintű informatika érettségi nap támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

A főbb témakörök a következők voltak az idén is: szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés (30 pont), táblázatkezelés (15 pont), adatbázis-kezelés (30 pont), algoritmizálás, adatmodellezés (45 pont).

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Azonban ezzel nem ért véget a mai érettségik sora, délután is tartanak vizsgákat - azok írásbeliznek ma, akik latin vagy héber nyelvből közép- vagy emelt szintű érettségit tesznek.

Ilyen lesz az emelt szintű informatikaérettségi: itt vannak a szabályok

Hány pontot lehet szerezni összesen az emelt szintű érettségin? Milyen témakörök alkotják a vizsgát? Mennyi idő van az informatikaérettségire? Utánajártunk. Mennyi idő van az emelt szintű informatikaérettségire? Összesen 240 perc áll a diákok rendelkezésére a gyakorlati vizsgán. Hány pontot lehet szerezni? A gyakorlati vizsgán 120 pontot, míg a szóbelivel 30 pontot, így összesen 150 szerezhető összesen.