szerző:
Eduline

Fel kell tölteniük az érettségi bizonyítvány szkennelt változatát az e-felvételibe azoknak, akik idén érettségiztek? Fontos kérdésre válaszolunk.

©

Idén érettségiztem, és jelentkeztem egyetemre is. Fel kell töltenem az e-felvételibe az érettségi bizonyítványom szkennelt változatát?

A felvételi eljárásban nem kell feltölteni az e-felvételibe:

    a 2003. január 1. után szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványok, valamint
    a 2006. január 1. után kibocsátott érettségi bizonyítványok, tanúsítványok másolatait.

Tehát azoknak a jelentkezőknek, akik 2006. január 1. után érettségiztek, nem kell feltölteniük a bizonyítvány vagy tanúsítvány(ok) másolatát, érettségi eredményeiket az Oktatási Hivatal a köznevelés információs rendszeréből automatikusan átveszi és azok bekerülnek a felvételi nyilvántartásba - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Itt a HVG 2019-es felsőoktatási rangsora: ismét az ELTE áll az élen

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG 2019-es felsőoktatási rangsorát, de a karok listáján is az ELTE szerezte meg az első két helyet, a legjobb eredményt az intézmény bölcsészkara érte el. Továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén, az intézmény az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti.