szerző:
Eduline

Egy csomó dolgot már most tudni.

©

Bár a ponthatárok majd csak a jövő héten lesznek nyilvánosak, biztos támpontokat már most is tudunk.

Itt vannak a friss infók a ponthatárokról:

Megvannak a 2017-es pótfelvételi ponthatárai! Ennyi pont kellett a legnépszerűbb szakokhoz

Nyilvánosságra hozták a 2017-es pótfelvételi ponthatárait: még a népszerűbb alapszakokra is be lehetett jutni 300 és 400 közötti pontszámmal, de sok képzésen csak 280-300 pontra volt szükség. Gazdálkodási és menedzsment, jogász, kereskedelem és marketing - többek között ezek tartoznak a pótfelvételi legnépszerűbb alap- és osztatlan képzései közé, évről évre több száz jelentkező jelöli meg ezeket a szakokat az augusztusi eljárásban.

Így olyan szakon, amit az adott intézményben az általános eljárás során is meghirdettek, a júliusban húzott pontnál nem lehet alapcsonyabb ponthatárt megállapítani.

A jogszabályban meghatározott minimumnál sem lehet alacsonyabb a ponthatár egyik szak esetében sem. Ezek a következőképp néznek ki:

- alapképzés és osztatlan mesterképzés: 280 pont

- felsőoktatási szakképzés: 240 pont

- mesterképzés: 50 pont.

Fontos dátum közeleg, több ezer diáknak dől el a sorsa

Mikor tudják meg a pótfelvételizők, bekerültek-e a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára? A ponthatárokat várhatóan 2017. augusztus 25-én hozzák nyilvánosságra - a ponthatárokról természetesen mi is részletesen beszámolunk majd. Ekkor határozzák majd meg a 2017. évi felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait, vagyis ekkor dől el, ki kerül be a kiválasztott képzésre.